2.32m - På häst!

Kikade runt på youtube och så dök det här klippet upp. Har alltid varit emot höjdhoppning på häst då jag tycker att det ser både hemskt och tråkigt ut. Att få hästarna att hoppa över 2m är något helt otroligt - men jag är inte imponerad. Om man kollar när hästen landar är det ganska enkelt att se att frambenen tar ganska mycket stryk, och jag tycker inte att man borde få tillåta sån här hoppning. Att publiken dessutom blir helt galna när han klarar hindret, förstår jag inte riktigt heller - jag förstår inte hur man kan jubla åt detta. Tänk dock på att detta enbart är mina åsikter, jag förväntar mig inte att alla ska hålla med mig och jag försöker heller inte skapa någon slags diskussion här, men jag tycker bara att ni ska tänka er för och vara försiktiga - det kan hända hemska olyckor på hinder som är 70 cm, tänk då på hur det kan gå när hindren är 1,5m högre än det.

Vad tycker ni om höjdhoppning med häst? Är det en rolig 'sport' eller tycker du som jag?Signaturen JT.


Kommentera ♥
Postat av: Lina

Jag håller med dig lite smått där. Det är ju inte en bra "sport", det sliter grymt mke på hästarna, men gör dom detta varje gång tränar dom inför detta eller vet dom inte att hästarna har mer hopp i sig än att hoppa banor på 150. Svar nej. Jag tror inte att dom hoppar höjdhopp, varje vecka/månad.. däremot kanske 1 gång på 2 år när det kommer ett sånt här evenemang.. :D

2011-12-30 @ 09:51:48
URL: http://bossutveckling.blogg.se/

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback