Mitt bästa hästminne

Trots att jag har väldigt många dåliga hästminnen, är det ju nästan lika självklart att man har många bra och fina hästminnen. Jag tänkte därför berätta om det som jag tror är mitt absolut bästa hästminne, åtminstone det bästa som jag kommer ihåg och kan berätta om, nu för stunden.

När jag var yngre, kanske 5-6 år, hade vi en underbar häst vid namn Charlie. Han var en travare; brun - precis som de allra flesta men han stack ändå ut ur mängden, hade hade en bred vit bläs och ett otroligt vackert och nästan arabliknande ansikte. Han var verkligen min favorithäst och jag kommer ihåg första gången jag fick rida på honom. Jag hade självklart fått suttit på honom lite tidigare, men på grund av hans storlek fanns det alltid någon där som höll i honom och jag fick inte göra något mer än att skritta - inte så konstigt kanske. Men en dag, bestämde sig liksom mamma och pappa för att jag skulle få fortsätta att "rida" och jag fick även trava den gången. Med tanke på att Charlie var en travare, hade han en underbar trav, men inte lika flytande och fin galopp - inte så konstigt kanske. Han var verkligen en perfekt ridhäst och han var min första "egna" häst, förutom lilla Otto då som jag hade fått ca två år tidigare.

Charlie och jag blev mer och mer fästa vid varandra men när jag var åtta hände det för mig nästan ofattbara. Vi fick reda på att Charlie hade fått borrelia efter ett dumt fästingbett, och efter ett tag utvecklades det till att bli erlichias. Han blev snabbt mycket sämre och det fanns ingenting som vi eller veterinären kunde göra, vi var tvungna att avliva honom. Min underbara lilla Charlie var kanske 10 år gammal då, med andra ord var han alldeles för ung för att tas bort. Han gav mig mitt bästa hästminne, men när han försvann bidrog även det till att jag fick mitt allra värsta hästminne. Han var verkligen underbar häst, och jag saknar honom något otroligt ♥

Vilket är erat bästa/värsta hästminne? Varför..? :)

Bilden är lånad från sverigesrado.se

Signaturen JT.


Kommentera ♥

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback