Övning - Styrning och noggrannhet

Tänkte lägga upp en ganska smart övning som hjälper dig att träna upp din noggrannhet och din styrning på ridbanan. Den här övningen kräver inte speciellt mycket, och den går att göra om man inte har så gott om tid eller liknande. Det "enda" du behöver är minst tre hinder - lagom höga - och ett ridhus/ridbana eller liknande att rida på ;)

övning med tre hinder.

Här har jag gjort en otroligt fin bild i photoshop för att visa hur det ska se ut. Du börjar längst ner på bilden och hoppar över första hindret (det ska vara ca två galoppsprång mellan varje hinder). Men istället för att hoppa andra hindret, viker du ut från kombinationen och rider förbi det andra hindret. När du har gjort det så ska du återigen in i kombinationen och hoppa det tredje hindret ur en vinkel. Inte så svårt, eller hur? ;)

När hästen förstår hur den ska göra kan du eventuellt minska avstånden mellan hindren, men undvik att höja dem. Om hästen skulle komma fel så är det ju inte så kul om du redan är påväg runt hindret, medan hästen vill hoppa hinder nummer 2. Hinder i ca 60-80 cm höjd tror jag ska vara ganska lagom :)

/Josefine

Kommentera ♥
Postat av: S.jansson

Den där övningen är jätte bra! Tack för tipset!

2011-12-19 @ 16:03:33

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback