Årets första workout

Yes, första träningspasset för detta året avklarat. Så himla skönt nu efteråt, lagom jobbigt var det också så det känns faktiskt riktigt gött! ;) Jag, mamma och Mats har bestämt oss för att nu när det nya året börja träna ordentligt igen, så vi började på "deras" nivå. Det blev 10 minuter motionscykel, 10 minuter cross-trainer samt 20 minuter roddmaskin för min del. Kände inte för att gå på promenadbandet idag, så jag körde roddmaskinen x 2.

I början när man inte har tränat på ett tag (som mamma och Mats i detta fallet, haha) är det ganska skönt med en mjukstart. Vi tränade i 40 minuter idag och inte alltför intensivt, men det är ändå en bra start. Kan tänka mig att vi fortsätter i liknande tempo i någon vecka till och sedan ökar lite, kanske inte tränar längre tid utan bara ökar intensiteten på träningspassen. Om ni har tänkt börja träna efter ett uppehåll eller liknande så tycker jag att 30-40 minuter i ganska lagom tempo är en bra start - tempot får man ju såklart känna själv, men tänk på att du ska bli lite trött och inte träna lite lugnt bara för att träna. Ta i lite grann och våga bli lite svettig, det kommer snart att bli så mycket enklare och roligare att träna.

Jag har ju tränat fotboll ca tre gånger i veckan under hela detta året (två fotbollsträningar + en styrke-/löpträning med laget), vilket faktiskt har gett mig en ganska bra grundkondition. Nu är det bara att fortsätta jobba på, och att jag inte äter godis/kakor osv tror jag ger ett bättre resultat. Det är bara till att försök hitta motivationen för att gå ut och träna, ni kommer att  tjäna på det i längden. Nu efter passet har jag tagit ett äpple, lagom mycket energitillskott såhär efteråt och dessutom håller jag mig mätt tills det blir någon lättare kvällsmat :)/Josefine

Kommentera ♥
Postat av: Sofia

Hehe, lite sen men Gott Nytt år :D

2012-01-02 @ 00:26:05
URL: http://namnetduminns.blogg.se/

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback