Håll dig varm under ridturen

Då jag själv har väldigt lätt för att frysa nu på vintern, tänkte jag dela med mig av några tips för att hålla värmen under kalla uteritter. Det är väl egentligen ganska självklara tips, men tycker ändå att de fungerar ganska bra, så ta till er detta..!

* Ha flera lager kläder - att klä sig "lager på lager" fungerar såklart väldigt bra då man har möjlighet att "bygga" på sig kläderna på ett bra sätt. Underst fungerar det bra med ett underställ som suger upp fukt. Utanpå understället kan man ha en vanlig t-shirt/tröja och ett par ridbyxor, eller om det är ännu kallare - fleecekläder. Fleece fungerar jättebra om man vill hålla värmen. Ytterst kan det vara bra med ett lager som är tåligt mot vatten, för att slippa att du själv blir blöt innanför ytterkläderna. Ta på dig en vattentät jacka och ett par thermobyxor om du har sådana, det kommer garanterat att hjälpa dig att hålla värmen!

* "Värmekuddar" - ni vet sådana där små påsar man har med någon gelé i när man åker skidor? Sådana som man kokar och sedan lägger i pjäxorna eller vantarna när man åker? Använd sådana värmekuddar när ni ska rida. Fixa iordning några stycken och lägg i ridstövlarna och i vantarna, de håller värmen ett ganska bra tag och det hjälper dig att inte frysa om tår eller fingrar. Tänk också på att om du är varm om händer och fötter så kan du slappna av enklare och därmed blir du inte lika stel när du rider.

* Tjocka vantar - förutom att ha värmekuddar i vantarna är det ju såklart även bra med tjocka vantar. Tumvantar håller ju värmen bäst, men eftersom de inte är så smidiga att ha på sig när man rider så tycker jag att du ska investera i ett par tjocka fingervantar med foder. Det kommer att underlätta din utomhusridning ordentligt om du har ett par tjocka, varma vantar som hjälper till att hålla värmen. Om det får plats tycker jag också att du kan ha ett par tunna fingervantar under de fodrade vantarna. Under hjälmen kan det också vara skönt med en mössa eller "öronlappar", det beror ju på hur hjälmen sitter osv.

Detta var några av mina tips som jag tycker fungerar väldigt bra i alla fall. Har du några fler tips får du gärna dela med dig av dessa :)

/Josefine

Kommentera ♥

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback