Mina nyårslöften!

Har ju tidigare gjort ett inlägg om vilka mål jag har inför 2012 - alltså saker som jag själv hoppas att jag ska lyckas med, det är ju trots allt saker som jag inte riktigt vet om de kommer att bli sanna. Ni kan läsa mina mål här.

Inför detta året har jag faktiskt enbart ett nyårslöfte, och det är ett löfte som jag har hållt sedan 2009's början. Inte äta något godis över huvudtaget. År 2009 fick jag 1000 kr för att jag klarade att hålla upp under hela året, men år 2010 och nu under 2011 har mitt godislöfte varit frivilligt, vilket betyder att jag inte har fått någonting för att klara det. Jag är dock ganska nöjd med mitt liv nu, utan något godisätande, så jag tänker fortsätta så..! :P

Har ni något nyårslöfte?/Josefine

Ständiga justeringar!

Jag var inte riktigt nöjd med bloggens utseende efter de förra ändringarna jag gjorde. Det vita fältet bakom menyn till höger skulle nämligen gå hela vägen ner till slutet av sidan (och ligga i jämnhöjd med inläggssidan), men när jag skrev ett nytt inlägg så ändrades ju sidans längd, och därmed låg inte de vita fälten brevid varandra längre. Jag gjorde lite mellanrum mellan headern och själva inläggen, och även mellanrum mellan menyn och inläggen, så behöver jag inte dra det vita fältet så långt ner.

Tycker själv att det ser bättre ut nu, så bestämde mig för att fortsätta pilla med menyn. Lade in lite olika bilder, en som är länkad till våran bloglovin' sida samt en länk/bild till alla mina hästar som står hemma just nu. Klickar ni på bilderna kommer ni till inläggen då jag skrev om varje häst, och tyckte det var lite trevligt att ge hästarna lite extra uppmärksamhet där. Skrev dessutom iordning en text om själva bloggen. Hoppas att ni gillar förändringen! :)

häst :)

Signaturen JT.


Mitt bästa hästminne

Trots att jag har väldigt många dåliga hästminnen, är det ju nästan lika självklart att man har många bra och fina hästminnen. Jag tänkte därför berätta om det som jag tror är mitt absolut bästa hästminne, åtminstone det bästa som jag kommer ihåg och kan berätta om, nu för stunden.

När jag var yngre, kanske 5-6 år, hade vi en underbar häst vid namn Charlie. Han var en travare; brun - precis som de allra flesta men han stack ändå ut ur mängden, hade hade en bred vit bläs och ett otroligt vackert och nästan arabliknande ansikte. Han var verkligen min favorithäst och jag kommer ihåg första gången jag fick rida på honom. Jag hade självklart fått suttit på honom lite tidigare, men på grund av hans storlek fanns det alltid någon där som höll i honom och jag fick inte göra något mer än att skritta - inte så konstigt kanske. Men en dag, bestämde sig liksom mamma och pappa för att jag skulle få fortsätta att "rida" och jag fick även trava den gången. Med tanke på att Charlie var en travare, hade han en underbar trav, men inte lika flytande och fin galopp - inte så konstigt kanske. Han var verkligen en perfekt ridhäst och han var min första "egna" häst, förutom lilla Otto då som jag hade fått ca två år tidigare.

Charlie och jag blev mer och mer fästa vid varandra men när jag var åtta hände det för mig nästan ofattbara. Vi fick reda på att Charlie hade fått borrelia efter ett dumt fästingbett, och efter ett tag utvecklades det till att bli erlichias. Han blev snabbt mycket sämre och det fanns ingenting som vi eller veterinären kunde göra, vi var tvungna att avliva honom. Min underbara lilla Charlie var kanske 10 år gammal då, med andra ord var han alldeles för ung för att tas bort. Han gav mig mitt bästa hästminne, men när han försvann bidrog även det till att jag fick mitt allra värsta hästminne. Han var verkligen underbar häst, och jag saknar honom något otroligt ♥

Vilket är erat bästa/värsta hästminne? Varför..? :)

Bilden är lånad från sverigesrado.se

Signaturen JT.


Ny bakgrund fixad!

Sådär! Nu är även bakgrunden till bloggen fixad. Efter mycket justeringar och ändringar - ca 2 timmars arbete hehe, är bloggen nu helt färdig - för tillfället i alla fall. Sitter redan och pysslar med en ny header, får väl se när den kommer upp här. Jag suddade ut antalet besök på bilden här nedanför, så kan ni ju enklare se vilken skillnad det är på antalet sidvisningar idag och igår. Jag har kollat nååågra fler gånger på bloggen ;)

sidvisningar.
/Josefine

Dagens träning - Bulinka

Har fortsatt med "NH-tänket" även idag, och kan säga att Blinkis inte riktigt hade en bra dag idag. Hon var ganska spänd redan från början och valde helt enkelt att inte vara på särskilt bra eller uppmärksamt humör. Men sådant är ju livet - man får acceptera att man kan ha några svackor då och då, och det är ju inte konstigt. Hästar är ju levande varelser och precis som människor kan de ha sämre och bättre dagar. Istället för att försöka tvinga henne till någonting gick jag istället genom hennes man ordentligt, dock är den väldigt lång och ganska sliten just nu, så får ta och klippa iordning den snart.

Jag laddar upp några bilder från dagens "träning", som ni ser var det inte en speciellt ren och fin häst jag hade att göra med. Tog tyvärr inga bilder efter själva borstningen, men resultat blev det i alla fall! Såg också att hovarna hade tagit en del stryk av vilan hon har haft - måste verkas så snart som möjligt och eventuellt sätta på ett par skor, dock tror jag hon klarar sig utan - hennes hovar växer otroligt snabbt och hon har ändå en hyfsat bra hovkvalitét.

blinkis.

blinkisen.

Blinkas man.

Signaturen JT.


Desert horse

Hittade en gammal bild som jag redigare för ett bra tag sedan, haha! ;) (Det är en kompis som har skickat bilden till mig så jag vet inte riktigt vart originalet kommer ifrån.)

desert.

Signaturen JT.


2.32m - På häst!

Kikade runt på youtube och så dök det här klippet upp. Har alltid varit emot höjdhoppning på häst då jag tycker att det ser både hemskt och tråkigt ut. Att få hästarna att hoppa över 2m är något helt otroligt - men jag är inte imponerad. Om man kollar när hästen landar är det ganska enkelt att se att frambenen tar ganska mycket stryk, och jag tycker inte att man borde få tillåta sån här hoppning. Att publiken dessutom blir helt galna när han klarar hindret, förstår jag inte riktigt heller - jag förstår inte hur man kan jubla åt detta. Tänk dock på att detta enbart är mina åsikter, jag förväntar mig inte att alla ska hålla med mig och jag försöker heller inte skapa någon slags diskussion här, men jag tycker bara att ni ska tänka er för och vara försiktiga - det kan hända hemska olyckor på hinder som är 70 cm, tänk då på hur det kan gå när hindren är 1,5m högre än det.

Vad tycker ni om höjdhoppning med häst? Är det en rolig 'sport' eller tycker du som jag?Signaturen JT.


En blogg om hästar

Har hittat en ny, trevlig blogg som jag nu och mera läser regelbundet :) Bloggen handlar om en tjej och hennes häst och tillsammans satsar de seriöst inom ridsporten. En intressant och läsvärd blogg som jag tycker att ni ska kolla in!

http://bossutveckling.blogg.se/

Kika in nu och lämna en kommentar eller två ;)

Signaturen JT.


Ullared

Hemkommen från Ullared nu. Var ju första gången jag var där, och det var lite av en besvikelse kan jag säga. Hästavdelningen hade jag lite större förhoppningar på, så det blev inte så mycket shopping. Köpte dock två par ridstrumpor (välbehövligt) och lite hästgodis. Har nu bestämt mig för att jag beställer hem lite saker från Hööks, bara för att jag inte hittade det jag sökte idag ;)

ullared 1.

ullared 2.

ullared 3.

Signaturen JT.


Signatur

Vilket geni jag är.. eller inte! ;) Efter röstningen här och på stallet.se har jag kommit fram till att använda logga nr 3 då den fick flest röster och bäst kritik, tack alla som har hjälpt till och svarat. Jag har dock gjort en till variant av loggan, men istället för att ha texten "EQ" som Equestrian, bytte jag ut bokstäverna till JT, med andra ord; mina initialer. Tycker faktiskt själv att det blev ganska snyggt, så antagligen kommer jag att ha loggan/signaturen i slutet av mina inlägg, bara för att enklare visa att det är jag som har skrivit dem.

Vad tycker ni?

Signaturen JT.


Bulinka

Min ängel ♥

blinkis.

/Josefine

Julklapp..?

Jag fick 500 kr att handla på Hööks för, av farmor, trevligt trevligt! :) Hon tyckte att det var bättre att jag fick välja själv vad jag ville, så jag önskade mig pengar istället för Lamicell schabraket..! Vet dock inte riktigt vad jag ska köpa. Har hittat lite grejer jag gärna vill ha, men ska ju till Ullared snart, så tror att jag väntar lite med att köpa någonting tills jag har varit där. Lägger i alla fall upp lite bilder på vad jag hade tänkt köpa. 

/Josefine


Logga

Har fixat ihop en logga till bloggen, men blev inte riktigt nöjd med den första så jag gjorde tre stycken förslag. Vilken av dessa tycker ni att jag ska välja? :) Loggan kommer att synas på headern och kanske även vara märkt på bilderna - vi får se lite.

Logga
/Josefine

Mumsiga morötter och natural horsemanship

Kom precis in i från stallet. Det blåser ju något helt tokigt ute, så jag fick inte vara ute längre för mamma, hehe ;) Kan i alla fall (stolt) säga att idag provade jag lite natural horsemanship med Blinka för första gången. Jag började med "the seven games" och den första "leken" som går ut på att man ska kunna klappa och vidröra hästen överallt, med både händerna och andra material - kanske ett spö, en borste, en låda med något som låter i (spik eller något) eller kanske bara en sadelgjord eller liknande ridutrustning. Måste verkligen berömma henne för idag då hon verkligen skötte sig bra och hon var otroligt uppmärksam och lyhörd under den stunden jag höll på. Kanske beror på att jag hade massa goda morötter med mig - lite fjäsk eller så kanske. Men det är ju i alla fall jul (eller juldagen då) så jag tyckte vi kunde lyxa till det lite.

Jag kommer att fortsätta med den här leken varje dag nu under en period, och sedan gå vidare till de andra delarna där man ska flytta olika delar av hästen - svara på tryck osv. Ska bli väldigt intressant att se Blinkis reaktioner och jag kan nu säga att jag ångrar att jag inte har börjat tidigare. Det var faktiskt jättemysigt att bara vara i stallet när det blåste och regnade ute och jag kunde bara borsta och mysa lite med hästarna.Min fina ♥

/Josefine


Ny header

Ny header ligger nu uppe på bloggen, om den är tillfällig eller inte får vi väl se.. :) Har inte riktigt bestämt mig ännu, har ni några åsikter om detta..? Tyckte det var lite roligt med en förnyelse av bloggen, röd text ger ju dessutom lite mer julkänsla, vilket alltid är mysigt, hihi! Lite nya bilder också - eller ja, ni har ju sett bilderna förut, men de har inte legat på någon header förut.

Så, vad tycker ni om förnyelsen..? :)

header

/Josefine

Ryttarens hälsa

Har lagt till en ny kategori här på bloggen - Ryttarens hälsa fick den heta. Jag har tänkt ett tag på detta, och med tanke på att jag själv tränar en del, gjorde jag en kategori för att dela med mig lite och ge er lite tips. En bra kondition underlättar ridningen en hel del - du blir inte andfådd lika snabbt och dessutom kan man faktiskt koncentrera sig bättre genom att hålla en bra kondition. Man orkar mer (såklart) och en bra kondition ger enligt mig ett rikare liv. Igår var det ju julafton och mamma fick nämligen en roddmaskin i julklapp och det är en bidragande orsak till att jag skapade den här kategorien just nu.

En roddmaskin är en mycket effektiv träningsmaskin och den aktiverar både armar, ben, mage och rygg. På bilden nedanför ser ni hur en roddmaskin ser ut, och den går att ställa in på olika motstånd osv. Att träna på roddmaskinen i ca 15-20 minuter räcker ganska väl då man blir lite lagom trött (beroende på kondition och motstånd), men man blir ju samtidigt inte helt slutkörd. Perfekt att köra ett lagom pass på morgonen ;)


/Josefine

God jul!

Gooood Jul på er allihopa! :) Hoppas ni får en kanonbra julafton med massa paket och mumsig  mindre god, julmat! Igår firade vi med alla syskon. Fick några sjukt snyga underkläder plus en idrottsväska och some caaash. Thank you guys ;)

Idag ska vi fira med resten av släkten, får väl se om några paket under granen tillhör mig! :)/Josefine

Piano

Sitter och spelar piano just nu. Ni som har sett filmen Baksmällan/The Hangover, känner nog igen den här låten. Stu's song av Ed Helm ;)/Josefine

Häst - köp eller inte..?

Har tvivlat lite på hur det ska bli med ett ev hästköp under en period nu. Har varit lite dåligt med ridning det senaste, så vi får väl se hur det blir helt enkelt. Kan dock komma med ett ganska "glädjande" besked, jag har nämligen hittat en helt otroligt (i mina ögon i alla fall) fin häst. En valack på 4 år, grundriden men inte speciellt välutbildad än - inte så konstigt med tanke på att han inte är gammal. En fux med bläs och tre vita strumpor, ca 167 cm hög men växer lite till. Känns verkligen som att detta är precis vad jag har letat efter, så jag och mamma ska "utvärdera" situationen lite och se om vi kommer fram till någonting.

Lägger upp en bild på årets "utlottningshäst" för Göteborg Horse Show - Czardaz heter han och är en snart fem-årig fux./Josefine

Dåliga spånbalar!

Har precis varit ute och mockat, och kan säga att jag VERKLIGEN inte är nöjd med spånbalarna som vi har fått hem. Då den gamla leverantören har gått i pension, har vi fått hitta en ny leverantör av spånbalar och de nya är tydligen gjorda av någon slags miljöplast, så de är hur tunna och bräckliga som helst. Det räcker att man drar (otroligt lätt) med nageln över plasten för att halva balen ska öppna sig, fruktansvärt irriterande! Förhoppningsvis hittar vi en bättre leverantör snart, för jag blev bara liite arg när jag skulle ta ner spånbalen från pallen, och hela balen sprack så hälften av spånet kom över mig oc på golvet. Suck säger jag bara..! ;/

Har ni någon gång haft problem med leverantören till erat stallmaterial? Dåligt spån, hö, halm, torv eller liknande..?


Bilden är lånad
här/Wäggetorp Gård

/Josefine

Svar på kommentar

kommentar.

Hejsan Annie! :)

Då du inte lämnade någon mejladress/bloggadress eller liknande, kan jag inte svara på din kommentar utan att göra ett inlägg här, så därför fixar jag ett inlägg bara för att du ska få svar på din fråga!

Först och främst vill jag bara tacka för berömmet, jätteroligt att höra att du uppskattar bloggen, taack! :) Och sen för att svara på din fråga - ja, jag är väldigt intresserad av NH då jag tycker att det är fascinerande och intressant att han en så bra kontakt med sin häst som möjligt. Det finns ju såklart mängder av böcker och filmer om Natural Horsemanship, och en sida jag skulle rekommendera (om du skulle vilja köpa en bok/film) är equerry.se som säljer en del bra grejer.

När jag läste om NH första gången var jag ca 13-14 år gammal och det var på bilddagboken där jag bevakade en tjej vid namn Norah Kohle (norahkohle.se). Jag tyckte att hon lade upp sådana fantastiska bilder och jag blev genast inspirerad av hennes arbete med sina hästar, så jag sökte efter natural horsemanship på nätet. Jag hittade en hel del bra länkar, och det är egentligen bara att leta sig fram för att hitta det man söker. En sida jag kan rekommendera är parelli.com (dock engelsk), som handlar om Pat Parelli och hans liv med natural horsemanship (Parelli Horsemanship). Han är verkligen otroligt duktig och jag tror att ni alla kan få en del bra information av att kika in på hans sida.

När man börjar med NH säger många att man ska klara av de sju lekarna. Mer om dessa kan ni hitta på exempelvis den här länken: http://hem.passagen.se/maria_m/sjulekarna.htm.


Jag hoppas att du blev nöjd med mitt svar, Annie! Om du ser det här får du väldigt gärna skicka en kommentar med dina åsikter/frågor osv :)

/Josefine

Live, love, laugh.

Watermelon

What if..
/Josefine

Julbak

Åh, det är så himla mysigt att baka inför julen tycker jag! :) Man kan ju göra samma saker till jul som andra tider på året, men det är ändå någon speciell känsla av att göra egen knäck, lussebullar osv när det är juletider och snö ute!

Bak 1.

Bak 2.

Bak 3.

Bak 4.

/Josefine

Tattini

Måste bara säga att jag verkligen gillar sakerna som Tattini gör! Riktigt snygga och välgjorda, samt otroligt stilrena :) Priset är dock inte det billigaste på marknaden, men vissa saker är enligt mig värda ett lite högre pris..!

Dessa "Ginestra Ridbyxor" faller mig faktiskt i smaken - gillar de vita och marinblåa allra bäst!

 - Ginestra Ridbyxa

 - Ventilationshjälm Silver

Tattini Schabrak med flätad kant
 - Daslö quiltat stalltäcke

/Josefine


~ Här bor jag

Tänkte lägga upp lite bilder och visa hur det ser ut hemma hos mig - framförallt i stallet blir det dock :) Lägger även upp någon/några bilder på huset och en av hästhagarna..! :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.


12.

Sådär, det var några nya bilder som jag fotade förut. Vad tycker ni om "placet" jag bor på..? :D

/Josefine

Mål inför 2012

Precis som många andra tänkte även jag lägga in mina mål för det nya året - 2012. Jag kommer antagligen inte enbart lägga upp mål inom ridsporten, utan även lite annat som jag har tänkt att klara av, men vi får väl se hur många av mina mål jag lyckas uppfylla..! :)


* Återfå motivationen inom ridningen -
det har varit ganska dåligt med ridningen för min del det senaste då jag helt enkelt har varit för omotiverad för att hinna med. Visst skulle jag kunna skylla på skolan, men samtidigt känns det ändå fel - jag har gott om tid på exempelvis helger och det är väl egentligen mitt eget fel att det inte har blivit så mycket ridet den senaste tiden. Tänkte ta tag i detta nu när det nya året kommer och jag ska göra allt jag kan komma på för att återfå min motivation.

* Börja med natural-horsemanship - även om jag inte har ridit så mycket på sistone, betyder det inte att jag har spenderat lite tid med hästarna - snarare tvärtom. Jag har varit en hel del i stallet och jag kan verkligen slappna av där, någonting som är ganska skönt med tanke på all press osv med skolan, fotbollen mm. Jag har länge tänkt prova NH-träning på hästarna, men jag har inte riktigt hunnit läsa mig in i hur man börjar. Jag har nu däremot "läst på" en del, och jag känner att ett nytt år skulle kunna ge mig chansen att börja om på nytt. Jag anser inte att NH är någonting man använder sig av för att bara kunna trickträna hästen osv, jag tycker att det är en slags "livsstil" som man alltid ska använda sig utav för att få en bättre relation med sin häst.

* Ta en plats i A-laget (fotboll) - trots att jag redan i år har varit med och spelat i A-laget, har jag tänkt att verkligen ge fotbollen en chans nu. Det är nytt år, nya tränare och nya möjligheter. Jag visste redan förra året att jag kunde ha tagit en A-lags plats om jag bara hade velat men då ville jag helt enkelt inte. Nu känns det dock som att fotbollen är rolig igen och den känns värd att satsa på - dock inte på högre nivå än division 3 som vi nu spelar i ;)

* Eventuellt hitta ett sommarjobb i ett stall - detta är någonting som jag har varit sugen på ett tag, men det har inte riktigt blivit av att jag har letat efter något stall att sommarjobba i. Vi får väl se hur jag gör till nästa år, då jag har planer på att åka på språkresa under tre veckor av sommarlovet, men eftersom ingenting är bestämt än får vi helt enkelt se vad jag bestämmer mig för. Båda sakerna vore en rolig upplevelse för mig :)

* Se till att paddocken hemma blir klar - jag vet mycket väl att det kostar en del pengar att bygga en paddock, men nu är vi nästan klara - det som fattas är (baara) staket och själva underlaget. Allt är dränerat och färdigt med en duk osv, det ska bara på sand och staket. Vi har dessutom hittat en person som skänker bort just underlag till paddockar och vi ska prata med honom och se om vi kan få/köpa till oss. Jag tror just nu att allt som krävs är att mamma och Mats ska få en liten spark i baken av mig, så de ser till att ringa honom någon gång..!

* Bli en bättre fotograf - detta målet är jag faktiskt ganska stolt över att jag kom på. Jag har tänkt flera gånger på hur tråkigt det är att se något riktigt vackert ekipage (inom ridsporten då), och så står man och fotar massa bilder, och sen när man är klar och öppnar bilderna på datorn, så ser de katastrofala ut. Taskiga vinklar, dålig skärpa, suddiga osv - jag tror många känner igen sig. Därför ska jag försöka förbättra mina fotografier genom att öva, öva, öva och öva lite till, samt läsa (ev) några fotokurser eller tutorials osv på nätet.

Har ni några speciella mål inför 2012? Vad är de i så fall?

2

:D

Häst fotad på VORF


/Josefine

Hästakademin

Såg precis en ganska intressant liten filmsnutt om en ev framtida gymnasieskola - Hästakademin. Kika på filmen och njut, tänk att få arbeta med hästar på ett sådant här sätt på skoltid :)

 

/Josefine

Julbord

Julbord på Åby Travbana igår kväll, synd bara att jag inte är så förtjust i julmat..! :)iPhone skal!

Nu har jag ju lätt snyggaste skalet till min iPhone, haha! :D


/Josefine


Luciatåg

Idag hade Estet 3;orna luciatåg! Var faktiskt jättefint :) (Bilden är lånad från en kompis.)/Josefine

Mockning, handboll o nationella prov!

Vilken stressad dag det har blivit! Kom hem strax innan fem, fick skynda mig ut att mocka för att kolla på handbollen som började halv 6, och nu var matchen precis slut - och Sverige förlorade! Så himla tråkigt med tanke på att de hade ledningen med ca 2-4 mål hela matchen..! Nu ska jag plugga på inför nationella proven i matte som är på onsdag, önska mig lycka till..? ;)

Bjuder på en oredigerad bild från bröllopet också ;)

rings.

/Josefine

söndag 11 december

Vilken otroligt trevlig rubrik det blev..! :) Tänkte ladda upp några redigerade bilder, men det gick inte så himla bra då blogg.se (lite som vanligt), inte riktigt ville samarbeta med mig och lägga upp några bilder. Tråkigt tråkigt, men sådant är livet..!

Den här helgen har varit otroligt slapp, jag tror knappast att jag har gjort någonting vettigt. Eller jo, jag städade faktiskt igår och hjälpte till med att sätta upp belysning på granen och altanräcket hemma, duktigt jag vet. Mockade också - som vanligt - och eftersom det var lördag så var jag otroligt generös och fixade ordning eeextra noggrannt med nytt spån, nytvättade vattenhinkar osv (precis som alla andra lördagar). Idag har jag varit på fiiika hos syster Madde + Andreas o Bebis-Iza. Mysmys med goda chokladbollar :D

Nu ska jag o resten av familjen kolla på "Little Fockers", haha ska bli.. intressant. Ha en fortsatt trevlig söndag allihopa ;)


black and white

/Josefine

Övning - Styrning och noggrannhet

Tänkte lägga upp en ganska smart övning som hjälper dig att träna upp din noggrannhet och din styrning på ridbanan. Den här övningen kräver inte speciellt mycket, och den går att göra om man inte har så gott om tid eller liknande. Det "enda" du behöver är minst tre hinder - lagom höga - och ett ridhus/ridbana eller liknande att rida på ;)

övning med tre hinder.

Här har jag gjort en otroligt fin bild i photoshop för att visa hur det ska se ut. Du börjar längst ner på bilden och hoppar över första hindret (det ska vara ca två galoppsprång mellan varje hinder). Men istället för att hoppa andra hindret, viker du ut från kombinationen och rider förbi det andra hindret. När du har gjort det så ska du återigen in i kombinationen och hoppa det tredje hindret ur en vinkel. Inte så svårt, eller hur? ;)

När hästen förstår hur den ska göra kan du eventuellt minska avstånden mellan hindren, men undvik att höja dem. Om hästen skulle komma fel så är det ju inte så kul om du redan är påväg runt hindret, medan hästen vill hoppa hinder nummer 2. Hinder i ca 60-80 cm höjd tror jag ska vara ganska lagom :)

/Josefine

Like a vampire

eyes.

My eye.


Natural Horsemanship - Nadine

Sådär! Nu kommer filmen som jag skulle ladda upp förut. Tjejen på filmen heter i alla fall Nadine och jag känner hennes föräldrar. De är ifrån Sverige från början men flyttade till Australien för några år sedan där de numera bor permanent. Nadine är verkligen otroligt duktig med hästar och ni borde verkligen kika på hennes youtube-kanal; Horses1995, där det finns fler filmer :)

 

/Josefine

Himla blogg.se!

Åh, vad sur jag blir! Tänkte ladda upp en film på en tjej vars föräldrar jag känner, som håller på med Natural Horsemanship, och så har hela inläggsfältet flyttat på sig, så jag kan inte ändra så att det går att lägga in filmer.! Surt kan man väl säga. Menmen, laddar nog upp den när jag kommer hem, om det fungerar då, och om jag kommer ihåg.. haha :)

/Josefine

The Boppers

Igår var jag på "Julkonsert" med The Boppers och Stefan Odelberg. Trodde verkligen inte att det skulle vara min typ av musik, men jag blev faktiskt positivt överraskad..! Haha Stefan var dessutom för himla skön alltså, han kom in på scenen lite då och då, och gjorde massa trix och drog skämt, så himla roligt - haha särskilt med min humor! :)/Josefine

Kingsland

Gillar verkligen Kingsland's skjortor! Så himla snygga :D

/Josefine

Tävling

tävling.Jag är med och tävlar om en julklapp från sweetbyjenny.blogg.se , delta du oxå! ;)

http://sweetbyjenny.blogg.se/2011/november/vinn-schabrak-huva-handskar-har-pa-sbj.html

/Josefine

Elegance

Många har ju gjort blogginlägg om detta schabraket - Elegance, från Gold Medal som finns att köpa på Hööks Hästsport för 329 kr. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte riktigt vad jag tycker om schabraket, det är lite för "flashigt" enligt mig, men samtidigt tycker jag att det är ganska häftigt och annorlunda. Jag anser dock att det passar bättre till hoppning än exempelvis dressyr - dels för att jag tycker att vitt är absolut snyggast i dressyr, och sen anser jag att dressyrschabrak ska vara lite mer diskreta, men alla har ju sin egen åsikt, eller hur? :) På den nedersta bilden ser man ju schabraket på en grå häst, och jag tycker faktiskt att det ser ganska snyggt ut, åtminstone på den hästen och färgen :)

Vad tycker du om detta "metallic" schabrak? Hiss eller diss?

                     
Söt julklapp

Tänk att få ett sånt här sött litet rykt-set i julklapp! Perfekt till de (enligt mig i alla fall), lite yngre ryttarna som precis som jag, gillar rosa! ;) Kostar 199 kr inklusive borstar på Hööks Hästsport.


/Josefine

Haklapp till häst..?

Var inne och kollade på Hööks produktnyheter, och då hittade jag den här haklappen till hästar. Ska tydligen hindra hästarna från att bita i varandras täcken osv, dock vet jag inte riktigt hur effektivt det är..? Tyckte i alla fall att det var en ganska intressant idé, men tror inte att jag själv skulle köpa en för att hindra hästarna från att bita sönder varandras täcken ;)/Josefine

Black & white / Colour

Ett "tips" som brukar vara ganska eftertraktat när det gäller bildredigering, är hur man gör olika delar av bilden i färg på en svart-vit bild. Det är ganska enkelt att göra, så jag tänkte slänga upp en tutorial här och förklara steg för steg hur du ska gå till väga för att göra en redigering liknande den jag har gjort här nedanför :)

Före. 

Efter.

1. Börja med att öppna original-bilden i photoshop (jag har använt mig av Photoshop CS3). Bilden ska vara i färg från början, och ändra INTE till svart-vitt direkt.

Steg 1.   Steg 2.

2. Såhär kommer ditt nuvarande lager att se ut. Du ska sedan högerklicka på själva lagret, och sedan välja "duplicera lager / duplicate layer". Det kommer då att se ut som den högra bilden här ovanför.

Steg 3.

3. Markera det duplicerade lagret och klicka sedan på ctrl + u (eller gå in på Bild > Justeringar > Nyans/Mättnad (alternativt Image > Adjustments > Hue/Saturation). Sänk ner mättnad/saturation till 0. Då ser du att bilden blir svart-vit. På bilden ovanför ser du hur själva fönstret ser ut, dock har jag inte sänkt mättnad/saturation här. På bilden till vänster nedanför här ser du hur lagren sedan kommer att se ut när du har sänkt mättnaden.

Steg 4. Steg 5.

4. Nu ska du gå in på Lager > Lagermask > Visa alla (alternativt Layer > Layer Mask > Reveal All). Det kommer då att se ut som bilden till höger här ovanför.

Steg 6.  5. Dags att ändra färgerna. Det gör du genom att klicka på den knappen till vänster här som jag har markerat med en liten blå plupp. Då blir det automatiskt färgerna svart och vit. Klickar du på knappen med grön plupp brevid sig så byter färgerna plats, du ska ha svart överst och vit underst.

6. Nu är det bara att börja måla! Om du målar med den svarta penseln så kommer färgen att komma tillbaka på de ställena där du har målat (kolla bilden nedanför här). Om du istället byter plats på färgerna, så kommer det att återgå till svartvit på de ställena där du målar över färgen (bra att veta om man skulle råka måla lite färg på ställen där man vill ha svart-vitt).

Steg 7.

7. På bilden här ser ni att jag bara har fyllt i en del av hästen. Det är för att visa hur det ser ut efter att man har målat ett tag. Välj en ganska stor borste (beroende på storlek på området som ska färgas), som är relativt mjuk, och sedan är det bara att måla på! :D


Lycka till med erat redigerande nu! Berätta gärna hur det gick :)

/Josefine 

lördag 3 december

Godmorgon! Eller god dag kanske man ska säga nu, halv 12.. hehe! Sov i alla fall till runt 10 idag men är fortfarande "pyjamasklädd" och jag har inte käkat någon frukost än. Har dessutom börjat få lite julkänsla, dock utan någon snö. Satte mig vid pianot för ca en timme sen och nu kan jag stolt säga att jag har lärt mig hela Jingle Bells, hihi kanon ju! Så himla söt låt, och jätterolig att spela på pianot då den låter så himla glad.

Idag ska jag vara med i ett luciatåg, men som tur är slipper jag vara lucia/tärna, jag ska vara en cool tomte..! Ska bli ganska roligt faktiskt med tanke på att jag inte har gått med i ett luciatåg på flera år :) Efter att det är slut ska vi dra till min morbror på middag, men han bor ju baaara ca 9 mil härifrån, så vi lär nog komma hem ganska sent. Tråkigt väder är det dessutom, så det kanske är ganska skönt att sitta i bilen i ca en timme och bara chilla! :D


Hoppas ni alla har en jättebra lördag. Ska ni göra någonting speciellt?/Josefine

Kingsland

Var precis inne på Kingsland's hemsida och hittade den här söta mössan! Kanske ska köpa en till mössa, bara för att den var så snygg? ;)


/Josefine

Önskelista

Har ni börjat göra någon önskelista än? Det kan man ALDRIG bli för gammal för :D

   Skullcandy Lowrider Black - hörlurar


Usa.

Språkresa till USA - dock får jag åka om jag hittar någon som vill följa med :)Lite pengar är alltid bra att ha :)

Navelpiercingar.

Navelpiiiiercingar! :DLamicell Mirage schabrak i någon rolig färg :)


Magic brush ^^,


Sen så finns det säkert andra saker jag vill/måste ha. Exempelvis en ny idrottsväska då den gamla kära väskan håller på att gå sönder, åh Quiksilver i mitt ♥ Kanske köper en ny likadan, haha :P
Sen kanske jag vill ha lite smycken, underkläder / kläder och så också, alltid bra att ha liksom!

/Josefine