Mumsiga morötter och natural horsemanship

Kom precis in i från stallet. Det blåser ju något helt tokigt ute, så jag fick inte vara ute längre för mamma, hehe ;) Kan i alla fall (stolt) säga att idag provade jag lite natural horsemanship med Blinka för första gången. Jag började med "the seven games" och den första "leken" som går ut på att man ska kunna klappa och vidröra hästen överallt, med både händerna och andra material - kanske ett spö, en borste, en låda med något som låter i (spik eller något) eller kanske bara en sadelgjord eller liknande ridutrustning. Måste verkligen berömma henne för idag då hon verkligen skötte sig bra och hon var otroligt uppmärksam och lyhörd under den stunden jag höll på. Kanske beror på att jag hade massa goda morötter med mig - lite fjäsk eller så kanske. Men det är ju i alla fall jul (eller juldagen då) så jag tyckte vi kunde lyxa till det lite.

Jag kommer att fortsätta med den här leken varje dag nu under en period, och sedan gå vidare till de andra delarna där man ska flytta olika delar av hästen - svara på tryck osv. Ska bli väldigt intressant att se Blinkis reaktioner och jag kan nu säga att jag ångrar att jag inte har börjat tidigare. Det var faktiskt jättemysigt att bara vara i stallet när det blåste och regnade ute och jag kunde bara borsta och mysa lite med hästarna.Min fina ♥

/Josefine


Kommentera ♥

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback