Sunset horses

Harmonie

Otto

Bulinka

Hästarna

Monimill.

Otto.

/ Josefine


I want..

Lite saker som ligger på min önskelista..! Sadeln är från Tekna och schabraken är från Glen Gordon. Samtlig prylar finns på http://www.hedmanshast.se/
Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


From the beginning..

Haha en av de första bilderna som jag redigerade, väldigt enkel redigering men ändå så är den inte helt felfri direkt, hehe vad tycker ni? ;)

Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Annonser - Prisskillnader

När jag har kikat på hästannonser den senaste tiden har jag "upptäckt" en sak som jag nästan stör mig på..! Det är att priserna på vissa hästar ökar, bara för att de är av en viss ras eller har en viss färg.
Quarterhästar (och andra westernhästar), samt p.r.e och lusitanos kostar mycket mer än andra hästar, även om de inte behöver vara extraordinära på något sätt, varför? Beror det på att de kan ha förfäder långt bak i sina stamtavlor som har varit värda mycket, eller är det status att äga en sådan typ av häst?

Även skimlar anser jag ha ett högre pris än andra (då jag själv söker en häst, gärna vit), men de kan ha precis samma stam och egenskaper som en annan häst men den är automatiskt mycket billigare. Många av skimlarna är dock importerade från Irland med en bra stam bakom sig, men det känns som att priset har stigit på grund av att de ser annorlunda ut mot en brun eller svart häst med en "vanlig" färg.

Finns det något i hästannonser som du ogillar? Har du tänkt på andra saker som skiljer mellan olika raser, färger, eller något annat?


Bildkälla


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Hästsverige

Jag var inne och kikade på Agrias hemsida för några dagar sen, och jag blev faktiskt riktigt glad när jag tittade på deras sida. Jag hittade nämligen länken till www.hastsverige.se som är en ny hemsida för alla hästägare.
Jag har klickat runt lite på hemsidan och måste verkligen rekommendera er att ta en titt där då den verkar vara både seriös och intressant - det finns mycket bra fakta och man kan lära sig en hel del nytt bara genom att klicka runt på de olika sidorna.
Vill också påpeka att kategorierna "Skötsel och Hantering" samt "Häst och Människa" innehåller många läsvärda inlägg som jag ska kika lite närmare på nu.

Vad tycker ni om sidan? Hade ni sett den innan jag lade upp länken här..?

Hästsverige


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka
här :)


Look at my horse, my horse is amazing!

Efter lite (ganska dåligt) pillande i photoshop laddar jag i alla fall upp den här bilden. Tänkte lägga upp själva "efter" bilden enbart för att se om ni reagerade på 'felen' vid svansen, men sedan bestämde jag mig för att lägga upp båda varianterna av bilden :)

Monimill.


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Hööks Hästsport

Har varit inne och kikat lite på Hööks och har spanat in lite grejer som jag funderar på att klicka hem snart, ska bara se hur mycket jag har råd med, haha! Måste säga att jag faktiskt gillar en hel del av "produktnyheterna" på Hööks så det var för en gångs skull riktigt roligt att kika på deras hemsida. Kan även passa på att säga att - om ni inte vet - det är 15 % rabatt på ridbyxor fram tills idag (den 25 september), så om ni funderar på att köpa nya så kan ni ju passa på nu i sista stund, det ska EV jag göra ;)

 Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka
här :)


It doesn't matter if you're black or white.

dressyr svart o vit

black and white

white horse

Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Precision

Ett nytt "tips" som jag såg i en tidning för några dagar sedan, var ett förslag på hur man kan göra om man vill lära sig att rida mot en viss del av ett hinder. Om det blir en snäv kurva innan kanske du inte hinner räta upp hästen innan och då kommer du lite snett, någonting som faktiskt kan vara bra att träna på.

Personen i artikeln gav som förslag att man kan hänga en handduk eller liknande över det ställe på bommen man ska hoppa över, och sedan försöka hoppa mitt över handduken utan att titta ner på den. Det ger dig en bra uppfattning om hur du hoppar hindret och om du tycker att det är svårt att avgöra kanske du ska ta hjälp av någon som kan säga om du hoppar för lång åt ett visst håll till exempel.

Om man inte vill ha någonting över hindret när man hoppar (det kan ju fladdra till innan man hoppar och skrämma hästen), kan man också använda sig av de randiga bommarna som kanske är vita med ett färgat område i mitten, eller tvärtom. Då kan du ju bestämma dig för att hoppa över just de delarna av hindret - även där utan att titta ner - så fungerar det på ungefär samma sätt som om du skulle hänga någonting över bommen.
På bilden här nedanför ser ni ett exempel på hur bommarna kan se ut - på just det här hindret kan ni ju då välja ungefär vilken färg ni vill hoppa över, tänk dock på att alltid ha ett säkert avstånd till stöden så ni inte rider in i de och skadar er!

Den här övningen kan ni också ha stor användning för om ni rider exempelvis fälttävlan mot s.k. precisionshinder som oftast kan vara ganska smala och svåra att komma rätt på.Bildkälla
Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


One apple a day keeps the doctor away!

Tjolahoppsan! :)
Känner att jag är på riktigt bra humör idag, haha kan bero på att det är lördag och hääärligt väder!
Kom precis in från stallet, har fixat iordning vattenhinkarna (som vanligt xd), och även bytt ut saltstenarna mot nya, det var uppskattat av ponnysarna kan jag säga!
Tog även en liten runda i trädgården och hämtade äpplen som ändå inte kommer att ätas upp av någon, och även det uppskattades av de kära pållarna som glatt tuggade i sig de äpplena som de fick!

Idag är det tänkt att jag ska rida, första gången på väldigt länge då jag både har varit otroligt förkyld med feber och hosta, men även att mitt knä nu är någorlunda bra - som ni kanske vet red jag in i ett hinderstöd på hoppträningen och sen dess har jag inte ridit, även fotbollen har lyckats skada mitt knä så det har inte direkt varit i toppskick..!

Bjuder på en bild av lilla Hugo som ligger i gräset och gottar sig (;

Hugo

Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Change your point of view.

Här kommer ett litet exempel på hur jag redigerar bilder när jag har grymt tråkigt..! Ville bara säg att jag VET att jag har failat på vissa ställen, såg det när jag laddade upp bilderna, men då jag inte orkar ändra det får ni stå ut med att kvalitén blev lite sisådär på vissa ställen, tyvärr!
Den vänstra bilden är (som ni ser) originalet, och där har jag inte ändrat kontraster, skärpa eller någonting alls om ni undrar.

Bild 1 o 3 är fotade av en fotograf vid namn Kazushi Ishida, och JA - jag har tillåtelse att använda hans bilder och lägga upp på min blogg så länge hans namn är inkluderat, hans hemsida hittar ni här/.

Tänk på att ni inte får använda hans bilder utan tillstånd och det är heller inte tillåtet att säga att du själv har fotat de, det kallas copyright ©!

Den andra bilden tillhör Sofia som ni hittar på www.Jockeylife.blogg.se, och den sista bilden är fotad av mig - Josefine. 

redigering träns

redigering till Sofia.


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Rakare ansats till hinder.

Någonting som en del ryttare faktiskt kan vara riktigt dåliga på är att rida rakt fram emot ett hinder. Hindrena är till för att passeras i mitten - dels för att exempelvis kryss kan vara lägre där, samt risken för att du rider in i hinderstöden minskar väsentligt.
Jag själv kan säga att jag förstår alla er som rider lite krokigt, för jag vet själv hur det är, jag gör det också ibland, det kan till och med ske utan att jag tänker på det.

I det här inlägget tänkte jag lägga upp en övning för att visa hur du kan göra för att fokusera på att rida rakt och vara säker på att du gör rätt. Det vanligaste felet man gör som ryttare är att man är starkare med hjälperna på ena sidan och det resulterar i att hästen då drar åt ett håll. Som resultat av det kan man få hästen till att "fall ut" på ena sidan samtidigt som du själv lutar dig åt andra sidan för att motarbeta hästens "felaktiga" rörelser, som du själv faktiskt var grunden till.
Många ryttare tänker väldigt mycket på detta och det är bra om man försöker lära sig att göra "rätt" så tidigt som möjligt, med tanke på att ni då slipper krokiga ansatser och vingliga ritter.

Övningen är mycket enkel och det enda du behöver är två konor samt två bommar (gärna runt 3-3,5 m).
Du börjar med att placera en bom någonstans i mitten på banan (undvik att ta ute på fyrkantsspåret eftersom du då kan ta "stöd" av staketet). Ungefär ett galoppsprång efter bommen (på ett ungefär), sätter du sedan två konor med ca 1,5 m mellanrum till att börja med. Efter konorna sätter du ut ytterligare en bom som ligger ungefär lika långt bakom konorna som den första ligger framför.

Du börjar sedan med att ta en så rak ansats som möjligt mot hindret - ditt mål är att galoppera (ev trava i början), över den första bommen, mellan konorna och sedan över den sista bommen. Det kräver en del koncentration och i början kan det bli så att du kommer lätt åt det ena eller det andra hållet, men ge inte upp utan fortsätt att kämpa och försök tänka på vad det är som du gör rätt och-/eller fel, man kan hela tiden förbättra sig.
När du känner att du klarar 1,5 m mellan konorna i trav kan du minska avståndet lite grann eller så kör du i galopp tills du även är helt säker på det också.
Observera att du ska försöka komma mitt emellan konorna så att du har lika mycket plats på båda sidorna.

På bilden här nedanför ser ni hur övningen är tänkt att se ut. Pilarna visar åt vilket håll du ska rida, men med tanke på att det var en ganska enkel övning tror jag att ni förstår utan mina fina photoshop-skisser! ;)

Rid en rakare väg.

Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Water for Elephants

Såg en av de bästa filmerna på länge igår, nämligen (som rubriken avslöjar) Water for Elephants!
En fruktansvärt sorglig film men som ändå var otroligt vacker, en tänkvärd film kan man nog säga och jag rekommenderar verkligen er att se den, jag kan säga att mina ögon var fyllda av tårar flera gånger..!

"På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till."


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)Rutinerad ryttare..?

Någonting som stör mig en del när jag läser annonser av hästar till salu, är att det ofta står att hästen enbart kommer att säljas till en rutinerad ryttare, men är inte det ett ganska svårtolkat uttryck?
Jag själv kan tycka att jag hör till kategorin rutinerade ryttare då jag har ridit större delen av mitt liv, men samtidigt finns det ju otroligt många som är så mycket mer rutinerade än mig, och även de med mindre rutin, men vart går gränsen?
Är en väldigt duktig ryttare som bara har ridit några få år rutinerad? Eller är den personen fortfarande en nybörjare?
Jag tycker att det är ganska svårt att veta och därför tycker jag att säljarna borde vara lite mer tydliga med vad det är för typ av hem de vill att hästen ska komma till.

Håller ni med om att det är så? Eller hur tolkar ni uttrycket "rutinerad ryttare"?
Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Pollux

En liten rolig klubb som jag länge var medlem i var Pollux hästbokklubb. Jag började där år 2003 eller 2004 och jag var medlem i klubben fram tills 2009.
Jag tycker att Pollux är en bra klubb eftersom att man får mycket grejer på posten - bland annat ett Polluxmagazin, minst en hästbok, lite roliga klistermärken och ofta någon rolig pryl som man kanske (men inte alltid) har användning för.
I början när jag var medlem i klubben fick man ofta borstar och mankammar mm som man kunde använda i stallet men numera har de ersatts av olika föremål som prydnadshästar och andra saker.

Pollux är en klubb som länge låg mig varmt om hjärtat men nu prenumererar jag ju inte lägnre och det har återigen börjat komma hem massa lappar med förfrågningar om jag vill börja prenumerera igen, lite sött att få hem massa brev med hästklistermärken och sånt på - men jag känner att det inte är någonting för mig längre :)

Vad tycker du om hästbokklubbar? Är de töntiga eller är det lite roligt och gulligt? :)


         


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


Presents..

Jag kom på igår att jag ju faktiskt har GLÖMT att berätta vad jag fick för presenter när jag fyllde år, förlåt för detta! :/

Jag fick i alla fall en del pengar (som egentligen var det enda jag önskade mig), lite olika kläder, bland annat mysiga vantar och halsdukar till vintern, en fortsatt tidningsprenumeration på Hästmagazinet, en foto-tidning och sist men definitivt inte minst: En heldag på en gård med Islandshästar tillsammans med mina föräldrar och min syster! :D

Om man ska sammanfatta min födelsedag är jag riktigt nöjd med det jag har fått, och jag kommer att få två presenter till som ännu inte är färdiga, spännande spännande :D

 


Vill ni ha fler besökare till eran blogg, klicka här :)


I'm back..!

yeeeees! vårat internet är tillbaka efter ca 2 veckor :D

snaaart! :D

hehe snart kommer internetet att komma tillbaka, förhoppningsvis imorgon ^^,

Like it's her birthday.. Yay :D

yes - idag är det min födelsedag! :D Hoppas på massa presenter, haha ;) Har dock inget internet än, så bloggen kan tyvärr inte uppdateras (då jag inte orkar skriva från telefonen jämt) ;) Ha tålamod! /J