Svar på kommentar

kommentar.

Jag fick en kommentar ang. inlägget om HV Polo som jag skrev för ett tag sen,
inlägget finner ni här.
EmmA, du ville att jag skulle skicka direktlänken till den vita tröjan där, men eftersom du inte lämnade bloggnamn eller mejladress så gör jag ett separat inlägg om detta här istället, så kan dessutom alla få länken.

Genom att klicka här finner ni den här tröjan på HV Polo's hemsida. Och EmmA, jag hoppas att du blev nöjd med det här svaret. Om länken krånglar så får du skicka en ny kommentar, men lämna gärna mejladress eller blogg då. Ni andra får självklart skicka en kommentar om länken krånglar för er också, så ska jag försöka fixa det :)
/Josefine

Gotha's dagbok

Kollade in på Ludger Beerbaums hemsida, och hittade "Gotha's dagbok". Tycker det var lite roligt att läsa, dock står det på tyska så jag översatte texten på nätet, blev lite grammatiska fel såklart så jag har nu justerat texten och lagt in den här, så ni också kan läsa Gothas dagbok. Vill ni ha den på tyska, klicka här.Många av mina dagar är ungefär detsamma, precis som idag. Ludger har ridit mig idag igen. Idag var det ovanligt bra väder för att vara den här tiden på året. Jag minns förra året där vi rider i månader endast i ridhuset. Där kan jag då och då också springa fritt, det gillar jag att göra. En sån här dag tänker jag tillbaka på saker jag har upplevt och berättat för mina kollegor. I ladan jag är mer av en lugn kille, jag tänker så mycket. Inte som många av mina kolleger som bara har andra saker i sitt huvud ... Till exempel, min vän Coupe de Coeur. Vi var tillsammans på EM i Madrid - han och jag, för Tyskland för Sverige. Därför har vi setts under veckan, men inte så mycket. Inte ens i prisutdelningen, där vi fick våra guldmedaljer presenterade. Det var inte hans fel att Sverige inte fick någon medalj - tvärtom - det var hans förtjänst att svenskarna var så bra alls. Coupe de Coeur var ännu femma indivuduellt. Bättre än mig!

På vägen hem i bilen frågade jag honom hur det var och var han har gjort sina misstag. Jag frågade honom en fråga om en oxer, liggande med bommarna på marken, efter hans försök att komma över det, men han sa att han hade helt glömt bort det. Han har bara talat om andra hingstar som han inte gillar. I vårt yrke är det bra, ibland är det inte så mycket att tänka på, och problemen är snabbt glömda. Det är också bra att komma ihåg att det är svårt att lära sig och göra det bättre nästa gång. Jag har nämnt tidigare att jag är mycket ambitiös - ibland lite för ambitiös. Coupe de Coeur har också blivit tysk mästare i år (jag deltog inte)! Han är den enda i stallet (med Ludger) med denna titel. Souvenir står på Philip, som har vunnit titeln en gång tidigare och dessutom mycket nära hingsten i ladugården, som är min pappa - Gold Fever. Han var även en tvåfaldig tysk mästare!

/Gotha

Här är jag med min Marie.

GothaMarie


Världens bästa hoppryttare!

ÄNTLIGEN HAR DET HÄNT! Nu har Rolf-Göran Bengtsson kommit upp på förstaplatsen i världsranikningen i hoppning. Han har passerat tvåan Eric Lamaze och nu är Rolf-Göran Sveriges första världsetta i en olympisk gren, helt otroligt roligt! Hittade den här nyheten på nätet, men kan tänka mig att många fler redan har fått reda på det! ;)/Josefine

Secretariat

Har haft en väldigt lugn dag idag! Har fixat iordning i stallet och sedan bara chillat hela dagen. Har läst lite böcker och kollat på en hel del One Tree Hill avsnitt, måste ju tagga inför fotbollen imorgon, haha! Nu tänkte jag i alla fall ha lite mys framför tv;n och kolla på "Secretariat"./Josefine

Rolig fakta om hästar

* Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund.

*
Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.

* Kina har inte bara mest människor, dom har mest hästar också, närmare bestämt ungefär 10,000,000 hästar.

* Kaniner är inte gnagare, dom är Lagomorpher. Dom är alltså närmare besläktade med hästar än dom är med råttor och möss.

* Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dom står upp.

* Nästan alla föl föds under natten för att inte rovdjur ska se dom.

* Den äldsta häst som fölat var 42 år.

* Hästar har funnits ända sedan dinosaurierna! De är en av världens nu äldsta levande däggdjur.

gbg hs.

/Josefine


Livello

Var nyss inne och kollade på hästmagazinets hemsida, och såg att Angelica Augustsson har fått ett extra tillskott bland sina hästar - S.I.E.C. Livello som tidigare har ridits av Cameron Hanley. Livello är en (enligt mig) otroligt vacker skimmel född 1999 e. Limbus. Han är i nuläget inte Angelicas förstahandsval inför OS, utan den platsen har fortfarande Mic Mac du Tillard. Jag önskar verkligen Angelica och hennes hästar all lycka, då hon verkligen är en tjej som jag beundrar och respekterar!

Här kommer en bild på finafina Livello!/Josefine

Dålig uppdatering

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna, har helt enkelt haft mycket annat att göra. Tycker dock att det är kul att se att besökarantalet fortfarande håller sig uppe, känns jätteskönt att ni vill klicka er in på bloggen trots att uppdateringen är ganska dålig. Ska göra mitt bästa för att ta tag i det här så att bloggen blir lite roligare att kolla på ;)

Har arbetat i Göteborg hela dagen idag, kom hem vid fem-tiden och var då ganska trött. Har dessutom inte tränat någonting idag (förutom ca 10.000 steg på jobbet), vilket betyder att detta blir min första träningsfria dag för detta året, ajabaja..! Får ta tag i det imorgon kanske, hehe. Sen är det ju fotbollscup hela lördagen också vilket tyvärr kan betyda att det blir dålig uppdatering på grund av det, lär inte vara hemma speciellt stor del av dagen så det kan hända att det kommer upp några tidsinställda inlägg, vi får se!

Nu ska jag försöka göra någonting för att underhålla mig själv de kommande fem timmarna - sen slår klockan två och det är JVM final i hockey för Sveriges del. Brukar egentligen aldrig kolla på hockey, men tycker att det är så kul att Sverige har tagit sig till final, så jag bara ska kolla på det. Någon som har något tips för att hålla sig vaken..? :)

Hästarna

/Josefine

Vila i frid, Balvaro

Den engelska ryttaren Ben Mahers häst Balvaro, avled tidigare i dag av en hjärtattack. Hästen föll ihop under ett longeringspass tidigare under dagen. Balvaro är för många en okänd häst och det sägs av många kunniga källor att han var på väg att bli Ben Mahers nya storstjärna. Maher är själv en rankad internationell ryttare och han vann bland annat Rolex FEI World Cup på sin egenuppfödda häst Triple X III i år.

Då Balvaro än så länge var ganska okänd är det otroligt svårt att hitta några bilder på honom, men här kommer i alla fall en bild på hans ryttare, Ben Maher.

/Josefine

Håll dig varm under ridturen

Då jag själv har väldigt lätt för att frysa nu på vintern, tänkte jag dela med mig av några tips för att hålla värmen under kalla uteritter. Det är väl egentligen ganska självklara tips, men tycker ändå att de fungerar ganska bra, så ta till er detta..!

* Ha flera lager kläder - att klä sig "lager på lager" fungerar såklart väldigt bra då man har möjlighet att "bygga" på sig kläderna på ett bra sätt. Underst fungerar det bra med ett underställ som suger upp fukt. Utanpå understället kan man ha en vanlig t-shirt/tröja och ett par ridbyxor, eller om det är ännu kallare - fleecekläder. Fleece fungerar jättebra om man vill hålla värmen. Ytterst kan det vara bra med ett lager som är tåligt mot vatten, för att slippa att du själv blir blöt innanför ytterkläderna. Ta på dig en vattentät jacka och ett par thermobyxor om du har sådana, det kommer garanterat att hjälpa dig att hålla värmen!

* "Värmekuddar" - ni vet sådana där små påsar man har med någon gelé i när man åker skidor? Sådana som man kokar och sedan lägger i pjäxorna eller vantarna när man åker? Använd sådana värmekuddar när ni ska rida. Fixa iordning några stycken och lägg i ridstövlarna och i vantarna, de håller värmen ett ganska bra tag och det hjälper dig att inte frysa om tår eller fingrar. Tänk också på att om du är varm om händer och fötter så kan du slappna av enklare och därmed blir du inte lika stel när du rider.

* Tjocka vantar - förutom att ha värmekuddar i vantarna är det ju såklart även bra med tjocka vantar. Tumvantar håller ju värmen bäst, men eftersom de inte är så smidiga att ha på sig när man rider så tycker jag att du ska investera i ett par tjocka fingervantar med foder. Det kommer att underlätta din utomhusridning ordentligt om du har ett par tjocka, varma vantar som hjälper till att hålla värmen. Om det får plats tycker jag också att du kan ha ett par tunna fingervantar under de fodrade vantarna. Under hjälmen kan det också vara skönt med en mössa eller "öronlappar", det beror ju på hur hjälmen sitter osv.

Detta var några av mina tips som jag tycker fungerar väldigt bra i alla fall. Har du några fler tips får du gärna dela med dig av dessa :)

/Josefine

Salt förebygger kolik

Hittade en intressant artikel på Agria förut, det stod nämligen att extra salt i hästens foder kan förebygga risken för att hästen ska få kolik. Många hästar får dessutom för lite salt i sig av att bara ha en saltsten, så jag lägger upp texten från Agrias sida här nedanför, så får ni läsa och se vad ni tycker. Även bilden är tagen från Agrias hemsida och inlägget om just det här med salten och förebyggandet av kolik.

"Så här i vintertid när temperaturen kryper under noll är det många hästar som dricker för lite vatten. Det i sin tur leder till att hästar får förstoppningskolik - som dock kan förebyggas relativt enkelt.
En mycket enkel och billig åtgärd är nämligen att ge extra salt. Väldigt få hästar äter nämligen tillräckligt från en saltsten. Köp vanligt havssalt eller stensalt och ge ca 0,5 dl i blöt betfor. Du bör inte använda hushållssalt eftersom det innehåller mycket jod."/Josefine


En fullspäckad dag!

Vaknade klockan halv nio idag, var bestämt redan igår att vi skulle åka och röja ut på gården som mina farföräldrar precis har sålt. Med tanke på att det är ett väldigt stort hus med 5 rum på övervåningen blev det ganska mycket saker att städa bort. Dessutom har de "walk-in-closets" i alla rummen så de blev ytterligare massa förvaringsutrymmen som skulle rensas ur. Runt fyra var vi klara och nu är jag äntligen hemma, trött om något. Klockan sju ikväll bär det av till TVÅ timmarsfotbollsträning, så jag kommer antagligen inte vara hemma förräns klockan är runt halv tio, jippie..!

Med tanke på att jag inte har varit hemma på hela dagen förräns nu, lär detta bli enda blogginlägget idag, tyvärr. Har väl egentligen tid till att göra ett inlägg till, men vet inte riktigt vad jag ska skriva om, så tycker att det känns bättre med lite mindre uppdatering istället för ett tråkigt meningslöst inlägg (precis som detta egentligen är..). Hoppas i alla fall att ni alla har en härlig tisdag, förhoppningsvis inte lika stressad som min!

För att liva upp lite i vintermörkret lägger jag upp en härlig bild från förra hösten i Grekland :)

Grekland

/Josefine

Lads and Jockeys

Såg en ny film på reklam förut som jag blev lite sugen på att se. Den heter Lads and Jockeys och utspelar sig i Frankrike, så tyvärr är den inte på engelska. Får väl se om jag hittar den att köpa någonstans så kanske jag ser den! :)/Josefine

Årets första workout

Yes, första träningspasset för detta året avklarat. Så himla skönt nu efteråt, lagom jobbigt var det också så det känns faktiskt riktigt gött! ;) Jag, mamma och Mats har bestämt oss för att nu när det nya året börja träna ordentligt igen, så vi började på "deras" nivå. Det blev 10 minuter motionscykel, 10 minuter cross-trainer samt 20 minuter roddmaskin för min del. Kände inte för att gå på promenadbandet idag, så jag körde roddmaskinen x 2.

I början när man inte har tränat på ett tag (som mamma och Mats i detta fallet, haha) är det ganska skönt med en mjukstart. Vi tränade i 40 minuter idag och inte alltför intensivt, men det är ändå en bra start. Kan tänka mig att vi fortsätter i liknande tempo i någon vecka till och sedan ökar lite, kanske inte tränar längre tid utan bara ökar intensiteten på träningspassen. Om ni har tänkt börja träna efter ett uppehåll eller liknande så tycker jag att 30-40 minuter i ganska lagom tempo är en bra start - tempot får man ju såklart känna själv, men tänk på att du ska bli lite trött och inte träna lite lugnt bara för att träna. Ta i lite grann och våga bli lite svettig, det kommer snart att bli så mycket enklare och roligare att träna.

Jag har ju tränat fotboll ca tre gånger i veckan under hela detta året (två fotbollsträningar + en styrke-/löpträning med laget), vilket faktiskt har gett mig en ganska bra grundkondition. Nu är det bara att fortsätta jobba på, och att jag inte äter godis/kakor osv tror jag ger ett bättre resultat. Det är bara till att försök hitta motivationen för att gå ut och träna, ni kommer att  tjäna på det i längden. Nu efter passet har jag tagit ett äpple, lagom mycket energitillskott såhär efteråt och dessutom håller jag mig mätt tills det blir någon lättare kvällsmat :)/Josefine

Tävling

http://ryttarskvaller.devote.se/blogs/15250737/bloggtaevling---vinn-ett-scapa-sports-schabrak.htm

scapa tävling.

2012

NU kommer det första inlägget för detta året, haha! :) Och vad ska man säga..? Nytt år - nya möjligheter antar jag, sanningen är ju faktiskt sådan. För att bevisa det så ska jag nu ut och träna - roddmaskin, cross-trainer, motionscykel och promenadband, riktig hårdträning med andra ord..! Borde kanske fixat ett till mål inför detta år - träna minst en gång i veckan, utöver fotboll/ridning. Dock låter det som att vi i nuläget kommer att ha två matcher och tre fotbollsträningar i veckan, så alla veckor kanske det inte blir alltför aktuellt med en extra styrketräning hemma.Kanske ska satsa på att få en sådan här kropp..? Eller inte, kan säga att det här resultatet är inte riktigt det jag  vill uppnå genom att träna ;)

/Josefine