Mars 2012

Min klassresa till Polen. Var en riktigt rolig och händelserik vecka där vi bland annat besökte Saltgruvan Wielizcka som har gångar drygt 130m under marken. Vi fick även besöka Wawelkullen, De Judiska kvarteren samt en gymnasieskola. Vårt mest intressanta besök var på fredagen den 9:e Mars då vi besökte de båda koncecntrationslägrena Auschwitz I samt Auschwitz II Birkenau. En skakande men definitivt minnesvärd dag!

Saltgruvan.
S
S2

Gymnasieskolan - våran klass samt en polsk klass som läste geografi och engelska.
S3

Wawelkullen där det kungliga slottet ligger.
S4

Judiska kvarteren och framförallt då trappan som är känd från filmen Schindler's List, regisserad av Steven Spielberg. Om ni söker på "Schindler's List stair" på google kommer ni få upp fler bilder på den här kända trappan!
S5

Och sist, men DEFINITIVT inte minst - Auschwitz och Birkenau. En riktigt överväldigande syn och jag rekommenderar er verkligen att åka dit. Dock tycker jag att ni själva ska känna att ni är mogna för det, det är verkligen en hemsk stämning och man mår ganska psykiskt dåligt av att vara där, tänk på det innan ni åker!

Den berömda ingången till Auschwitz I.
S6

Den såkallade "Dödsväggen" där olydiga fångar helt enkelt sköts ihjäl av vakterna.
S7

Den enda bevarade gaskammaren.
S8
S9

En "utsiktsbild" från Birkenau som tyvärr inte är så bevarat längre. På den bilden under ser ni foton som de anhöriga fick lämna kvar i sina resväskor på perrongen när de skulle "fraktas" till Auschwitz. Birkenau's yta är dessutom lika stor som ca 300 fotbollsplaner, så ni kanske kan försöka föreställa sig hur enormt stort allting är..!
S10
S11Blinkisen när hon hade dropp under helgen då hennes kolikanfall kom, detta skedde söndagen efter att jag kommit hem från Polen. Om ni har några synpunkter ang. säkerheten kan jag dock säga att hon inte lämnades utan tillsyn då hon "satt fast" här med droppet, och det blåa grimskaftet är fastknäppt i haken på grimman, så slipper ni fråga det också ;) Observera att bilden är tagen med iPhone kamera och därmed inte har världens bästa kvalitét.

Blinky.

Det här var då större delen av mars för min del. Har inte hunnit med så mycket annat, förutom skolan då. Hoppas ni alla har haft det bra och kom ihåg att jag ska försöka ta tag i bloggens uppdatering nu. Nu har jag ju dessutom Moa till min hjälp ;)

/Josefine

Kommentera ♥

Här nedanför kan du skriva din kommentar. Jag vill dock att du är vänlig nog till att acceptera några få regler innan du skickar.

* Bilderna på bloggen är egenfotade (om det inte står något annat), och därmed skyddade av copyright-lagen ©. Otillåten kopiering/användning av min bilder kommer att anmälas.

* Jag vill inte delta i några tävlingar där man vinner en länkning eller liknande. Har du däremot en tävling där du lottar ut exempelvis ridsportsgrejer, kan jag vara intresserad :)

* Det är copyright © på mina texter och om du vill dela med dig av några övningar jag skriver upp så ta med mitt bloggnamn i ditt inlägg - fråga helst innan du använder någonting som jag har skrivit först. Om du skulle kopiera andra saker jag har skrivit, exempelvis åsiktsinlägg eller någon form av information/fakta som jag har skrivit, kommer du antagligen att anmälas.

* Jag vill inte skicka in frågor till era frågestunder. Anledningen till det är att jag läser de bloggar jag tycker är intressanta, och om jag för första gången klickar in på en ny blogg, varför ska jag då skicka massa frågor som ni ska svara på? Jag vet ju ingenting om eran blogg än så länge.

* Vänliga, trevliga och gärna långa kommentarer mottages gärna. Jag svarar på alla ♥

Ditt namn
Spara uppgifter

Din mail-adress (Den kommer ej publiceras)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback